Copëza jete

Nga Nikollë Loka

Dita vishet hijshëm
në ikje,
dhe skuqet,
para se të kthehet
në mbrëmje.
Netëve
para gjumit,
ti gërmon poshtë hirit,
ndër thëngjinj të fikur,
dhe gjen copëza kohe,
fletë të pashkruara ditari
të jetës tënde.