Bjeshkët e Nemuna

Nga Sadik Bicaj

Ato fillojnë dhe mbarojnë
Në mua

Prej tyre as s’ mund të dal
As të ndahem
Jeta ime do të mbështillet në to
Si trupi me lëkurën e nxirë
Nga dielli i verës

Ato janë në shpirtin tim
Asht e Dhe
Ato s’ kanë kufi dhe as arrihen
Sepse maten me dashurinë time

Ato janë vetëm të miat
Bjeshkë të Nemuna deri në fund
Dhe njëmend s’di pse heshtin