8 destinacionet që veçohen për kulturën e tyre mjaft të pasur

El-Jem Tunisie

Përveç turizmit bregdetar mjaft i përhapur është edhe ai kulturor, ku shumë njerëz të tërhequr nga kultura e pasur, vizitojnë vende të ndryshme nëpër botë.    

Për të gjithë ata të cilët parapëlqejnë të eksplorojnë një anë tjetër të turizmit që lidhet me kulturën, traditën dhe aspekte që e bëjnë një vend të dallueshëm, më poshtë gjenden disa prej destinacioneve që veçohen për kulturën e tyre mjaft të pasur.

Japonia 

Japonia ka një kulturë interesante dhe shumëfishta; nga njëra anë është e zhytur në traditat më të thella që datojnë mijëra vjet; nga ana tjetër është një shoqëri në një gjendje të vazhdueshme të fluksit të shpejtë, me lëvizje të vazhdueshme të modës dhe zhvillimit teknologjik që vazhdimisht i shtyjnë kufijtë e mundshëm. Kjo është një pjesë e asaj që e bën atë një vend kaq interesant për të vizituar.

India

Kultura indiane, sot paraqet një përzierje të pasurisë së saj të gjatë dhe ndikimeve të huaja.  Kultura e Indisë është e njohur për mikpritjen dhe vlerat e saj. Ngrohtësia në natyrën e njerëzve të gjetur këtu nuk gjendet kudo tjetër në botë. Jo vetëm kaq por do të gjeni kulturën indiane kudo: në kuzhinën, veshjet, monumentet, ndërtesat e vjetra dhe fortesat, festivale, muzikë, valle, literaturë etj.

Argjentina

Ju do të zbuloni shumë rreth historisë argjentinase; nga popullsia vendase në kolonizimin e Argjentinës në sundimin më të fundit nën Perons. Ju gjithashtu do të zbuloni më shumë për origjinën e popullit argjentinas dhe sigurisht që do të vëreni një nga pjesët më të famshme të kulturës argjentinase, tango, e cila vallëzohet në të gjithë vendin, por ka një ndjekje veçanërisht të fortë në Buenos Aires.

Brazili  

Kultura e Brazilit është shumë e ndryshme, për shkak të përzierjes etnike dhe kulturore që u zhvillua gjatë periudhës koloniale. Brazili ishte pjesë e Perandorisë Portugeze për më shumë se 300 vjet, prandaj një pjesë e madhe e kulturës së tyre bazohet në kulturën portugeze. Brazili gjithashtu është ndikuar gjatë shekujve nga emigrantët dhe kolonistët nga vende të tjera evropiane, duke përfshirë Italinë, Spanjën dhe Gjermaninë, të cilat kanë kontribuar në elementët e shumëfishtë të kulturës së saj.

Greqia

Kultura e Greqisë ka evoluar për mijëra vjet që daton nga epoka paleolitike dhe lindja e Minoanit të madh, mikenase dhe qytetërimet cikladike nëpër periudhën klasike. Epoka e Artë, arriti nivelet e mëdha të prosperitetit që rezultuan në një bum kulturor të paprecedent, të shprehur në arkitekturë, dramë, shkencë dhe filozofi dhe të ushqyera në Athinë nën një mjedis demokratik.

Irani

Irani ka një trashëgimi të madhe arti të dukshme në arkitekturë, piktura, kaligrafi dhe poezi. Kjo trashëgimi u përkthye në disa gjuhë dhe ndikoi në shumë kultura. Literatura bashkëkohore u ndikua nga poezia klasike persiane edhe pse reflekton veçoritë e Iranit në ditët moderne.

Tunizia

Ndikimet e Evropës, Lindjes së Mesme dhe Afrikës të gjitha luajnë pjesë të rëndësishme në identitetin kombëtar të Tunizisë. Ritmet arabe, andaluziane dhe turke mund të dëgjohet në muzikën tuniziane, dhe shumë ndërtesa në Tunis shfaqin dyer dhe dritare të pikturuara shkëlqyeshëm pranë portave të tyre të bukura evropiane. Alloucha, qilimat më të njohura të Tunizisë, prodhohen në Kairouan. Zona Cap Bon është e njohur mirë për artizanatin e tij të argjiles.

Kuba

Kultura kubane është e larmishme, komplekse dhe me të vërtetë interesante. Ka shumë ndikime të ndryshme gjatë gjithë historisë së saj, nga Evropa, Amerika e Veriut dhe Afrika, që kanë ndihmuar në formimin e një identiteti tepër të veçantë kuban. Jo vetëm që Kuba është një vend i bukur, por ka një popullsi që është shumë miqësore dhe mikpritëse, pavarësisht vështirësive ekonomike në vitet e fundit.