Si kanë evoluar topat e Botërorit nga viti 1930 deri më sot (Foto)

Për Kampionatin Botëror “Rusia 2018” , “Adidas” ka prezantuar topin ‘Telstar 18’, për të cilin janë frymëzuar te topi i parë që kjo kompani ka bërë në Botërorin e Meksikës së vitit 1970, që ndryshoi përgjithmonë dizajnin e topave të futbollit.

Nga viti 1930 e deri më sot, shumë gjëra kanë ndryshuar në botë, përfshi futbollin.
Sporti më i dashur në botë sigurisht që vazhdon të luhet 11 kundër 11, me dy porta me rrjetë që mbrohen nga portierët e skuadrave respektive dhe fiton lojën ekipi që shënon më shumë. Por, elementi më i rëndësishëm i kësaj loje ka ndryshuar jashtëzakonisht shumë në krahasim me vitet ’30.Në foto-galerinë e mëposhtme do t’ju tregojmë topin e çdo Botërori të luajtur deri tani:

Telstar, topi i “Rusi 2018”

Brazuca, topi i “Brazil 2014”

Jabulani, topi i “Afrikë e Jugut 2010”

 

Teamgeist, topi i “Gjermani 2006”

Fevernova, topi i “Japoni dhe Kore 2002”

Tricolore, topi i “Francë 98”

Questra, topi i “SHBA 94”

Etrusco, topi i “Itali 90”

Tango Azteca, topi i “Meksikë 86”

Tango Espana, topi i “Spanjë 82”

Tango, topi i “Argjentinë 78”

Telstar Durlast, topi i “Gjermani 74”

Telstar, topi i “Meksikë 70”

Slazenger Challenge, topi i “Angli 66”

Crack, topi i “Kili 62”

Top Star, topi i “Suedi 58”

Swiss World Champion, topi i “Zvicër 54”

Super Ball Duplo T, topi i “Brazil 50”

Allen, topi i “Francë 38”

top3

Modelo Federale 102, topi i “Itali 34”

  Top lëkure i “Uruguaj 30”