Bordi i “Albanian Excellence” e ka nderuar me çmimin “Grand Excellence 2023” themeluesin dhe Drejtorin e Përgjithshëm SIGAL UNIQA Group Austria, z. Avni Ponari.

Çmimi iu dorëzua z. Ponari gjatë një darke gala Tiranë si një shenjë mirënjohje për gjithë kontributinvyer ka dhënë gjatë gjithë aktivitetit tij krye Grupit madh sigurimeve Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

“Ju, si Drejtor i Përgjithshëm  SIGAL UNIQA Group Austria prej 22 shkurt 1999, keni bërë ajo jetë kompania lider dhe e suksesshme e tregut sigurimeve Shqipëri dhe Rajon.

Ju jeni një ndër sipërmarrësit suksesshëm vend, duke u shndërruar jo vetëm një lider fushën e biznesit, por dhe me ndikim pozitiv zhvillimet e jetës ekonomike, sociale, sportive dhe kulturore vendit”, thuhet ndër tjera motivacionin e“Albanian Excellence”.

https://www.youtube.com/shorts/5XIH4KAubf4

 Z. Avni Ponari është një ndër sipërmarrësit suksesshëm nëvend, sipërmarrjet e cilit e kanë kthyer atë, jo vetëm njëlider fushën e biznesit.

Ai është një nga investitorët rëndësishëm me impakt konsiderueshëm ekonomi dhe drejtues isuksesshëm i një sërë sipërmarrjesh tjera fushën e turzimit dhe sipërmarrjeve/bizneseve financiare.

Prej vitit 2009 Z. Ponari është Konsull i PërgjithshëmNderi i Japonisë Shqipëri, Kryetar Bordi dhe President iDhomës Tregtisë dhe Industrisë ShqipëriJaponi; Anëtar idisa prej Dhomave rëndësishme Tregtisë dheIndustrisë ndërmjet Shqipërisë dhe vendeve tjera dhePresident i Federatës Shqiptare Basketbollit.

Ai është diplomuar Marinë Universitetin e Vlorësdhe Fakultetin e Drejtësisë Universitetin e Tiranës, ndërsa ka marrë një sërë kualifikimesh dhe trajnimesh ndryshme nga kompanitë njohura sigurimeve dherisigurimeve botë.

Z. Ponari është fitues i shumë çmimeve dhe vlerësimevekombëtare dhe ndërkombëtare:

– “The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Neck Ribbon” nga Perandori Japonez për kontributet e tij jashtëzakonshme për promovimin e shkëmbimeve dheforcimin e mëtejshëm marrëdhënieve miqësore ndërmjetShqipërisë dhe Japonisë, dhe herëtCertifikatën e Mirënjohjesnga Qeveria Japoneze, cilësinë e tij siKonsull i Përgjithshëm Nderi i Japonisë.

Dekorata e Lartë e Nderitnga Presidenti i AustrisëAlexander Van der Bellen (Një nga Dekoratat larta e akorduar nga Republika e Austrisë) me rastin e 20-vjetorit SIGAL UNIQA Group Austria.

– “Drejtuesi i mirë i kompanisë sigurimeve Shqipëri dhe Europën Juglindore për vitin 2021/22”, nga“Finance Central Europe”:

– “20 CEO me Performancën Mirë vitin 2020” nga “Insight Success Media Tech”;

Njeriu i Vititnga Instituti Amerikan Biografik;

Menaxher i Vitit nga Komiteti i Sokratit Oxfordit, Mbretërinë e Bashkuar;

Kavalier i Paqes nga Qendra Ndërkombëtare përPaqen mes Njerëzve”;

Qytetar Nderi i Tropojës, Durrësit e Elbasanit, dhePersonaliteti i Vititnga disa gazeta periodike përditshme.