Prodhuesi i elektronikës IT me bazë në Kaliforni e justifikon këtë duke zvogëluar ndikimin e tij negativ në mjedis, por nga mënyra se si kompania bëri mbi 6.5 miliardë dollarë me këtë lëvizje, të cilën Apple harroi ta thoshte, por njerëzit e njohur me situatën e kuptuan lehtësisht.

Samsung fillimisht hoqi karikuesin nga kutia e telefonit, fillimisht me linjën Galaxy S, dhe tani me pajisjet Galaxy A, dhe menjëherë pas kësaj Nokia i tërhoqi karikuesit nga disa seri të telefonave të saj.

Ata të gjithë kanë të njëjtin qëllim dhe të njëjtin mesazh.

“Ne po mbrojmë mjedisin dhe të gjithë me siguri tashmë kemi disa nga karikuesit që mund t’i përdorim me telefonin e ri”.