Për shkak se nuk e dënoi luftën e Rusisë ndaj Ukrainës, pavarësisht se iu kërkua ta bënte një gjë të tillë, Federata e Futbollit të Ukrainës ia ka ndaluar përgjithmonë Anatoliy Tymoschukut që të merret me futboll në vendlindjen e tij.

Ish-kapiteni i Ukrainës, Tymoshchuk nuk e ka bërë asnjë deklaratë publike për luftën dhe as nuk e ka lënë punën e tij si ndihmëstrajner te klubi nga Rusia, Zeniti i Shën Petersburgut.

Dënimi përjetë i Tymoschukut është konfirmuar të premten në sajtin zyrtar të federatës së Ukrainës.