Një vogëlush 11 vjeçar i cili është konsideruar si ‘hero’  ka lënë prindërit e tij në Ukrainë dhe ka udhëtuar 965 kilometra i vetëm drejt kufirit sllovak me një numër telefoni të shkruar në dorë.

Sipas mediave të huaja, 11-vjeçari mbante një çantë shpine, një qese plastike dhe një pasaportë dhe kishte një numër telefoni të shkruar në dorën e tij.

Vogëlushi hero, 11 vjeçari ukrainas udhëton 965 km i vetëm

”Ai erdhi i vetëm sepse prindërit e tij duhej të qëndronin në Ukrainë. Vullnetarët u kujdesën për të, e çuan në një vend të ngrohtë dhe i dhanë ushqim dhe pije”, ka thënë në një deklaratë Ministria e Brendshme sllovake.

Falë numrit në dorë dhe një copë letre në bel, ai arriti të kontaktojë me të dashurit e tij, të cilët erdhën për të më vonë dhe e morën.