Nga TAHIR BEZHANI i GJAKOVES

Dite me riga shiu, fresket, ketu ne Boge te Rugoves, vikend me shume te mira syvjeshte. Levizjet e njerzeve nga e gjithe Kosova nuk munguan perkunder freskise alpine. Hotel “Magra” ishte i mbushur me vizitore nga shume vende. Nuk gjeje vend per parkim makine. Une nuk kerkoja “ vendparkim” por gjurmova se “ Gazeta e Alpeve”, nr.53 gjindet ne kete hotel. Sapo u futa brenda, djaloshi te recepcioni, me drejtohet me mirepritjen “ urdheroni”! Gazeten thash, ma sjelle “ Gazeten e Alpeve” nr.53! I befasuar me shikoi, edhe i hutuar…. Pyete Skenderin dhe ma sjelle te lutem! Pas pak minutash vjen me “ Gazeten e Alpeve” ne dore. Urdhero, me tha, dhe iki. Te fala Skenderit i thash, pronarit te “Magra-Hotel” Austria.
Me te mberritur te banesa, sapo u vendosa ne terasen e bukur, shtepi e dr. Rexhep Golaj, fillova ta lexoj. Padyshim se eshte nje nder gazetat me te pasura per kexuesin. Ofron material nga te gjitha fushat e jetes, per çdo qe lexuesi eshte i interesuar per te ditur. Ndjeva knaqsine e ketij vikendi qe me ra ne dore kjo gazete prestigjioze e cila perfshine materiale nga te gjitha trojet shqiptare. E pergezoj botuesin dhe uroj nga zemra per suksese dhe jetegjatesi te gazetes!