Derisa luftimet mes militantëve izraelitë dhe palestinezë përshkallëzohen, TikToku është bërë një forum për transmetimin e tensioneve.

I njohur fillimisht vetëm si aplikacion për përcjelljen e trendëve nëpër botë dhe shpërndarjen e videove argëtuese, TikToku është bërë tash platformë kyçe për shpërndarje të lajmeve.

Faqja e krijuar nga prodhues kinezë ka përhapje të gjerë, kryesisht në mesin e të rinjve me rreth 700 milionë përdorues aktiv në muaj në botë, raporton BBC.

Pamja e gjuajtjes së raketës mbi Izraelin, rrënimet në Gaza dhe protestat e palestinezëve janë bërë virale në këtë aplikacion. Ai ka sjellë konfliktin në ekranet e telefonave të njerëzve në të gjithë botën.

Ekzistojnë shqetësime dhe ky dhe të tjera rrjete sociale po përhapin informata të rrejshme dhe ekstremizëm.