Dashuria për kafshët, veçanërisht macet, është e dukshme në të gjithë Republikën e Turqisë.

Macet ecin lirshëm në rrugë, dyqane, kafene, ka hotele për ta, dhe ata shpesh lejohen të hyjnë në shkolla.

Madje macet shpesh janë pjesë e disa institucioneve të nivelit më të ulët.

Bursa nuk bën përjashtim, ku ekziston një bibliotekë ku përdoruesit mund të lexojnë librat e tyre të preferuar në shoqërinë e maceve.

Ndërtesa është ndërtuar në shekullin e 16-të.

Për shkak se njerëzit gjithashtu kujdeseshin për macet atje, objekti u emërua pas këtyre kafshëve.

Sot, njerëzit mund të lexojnë libra atje, dhe shoqëria do t’i bëjë ata macet që lëvizin lirshëm.

Qendra për Përkujdesjen e Kafshëve të Braktisura të Komunës së Osmangazit është përgjegjëse për kujdesin ndaj kafshëve.