Dr. Naim DEDUSHAJ nga Vuthajt e Plavë-Gucisë në Mali i Zi, prej dekadash jeton në kryeqytetin e Kosovës-në Prishtinë; ish-Udhëheqës i Zyrës së Kosvës për 10-vite në SHBA (“Ambasada e Kosovës”, siç e cilësonte Presidenti Rugova); lobues i madh për Pavarësinë e Kosovës dhe Çështjen Kombëtare Shqiptare në Amerikë; ka punuar e kontribuar prej themelie e në vazhdimësi të ndryshme kohore në Ministrinë e Brendshme, të Jashtme e të Diasporës në Kosovë; aktualisht ideator, themelues e kordinator i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare (Prishtinë); autor i disa librave për Amerikën, Diasporën, etj., është Antar i Bordit Botues të “Gazeta e Alpeve”-Gazetë Rajonale, PanShqiptare e NdërBallkanike.