keqen dhe te mirën në ketë vend i ndan një vijë e hollë. Kjo vjen për arsye se ne si shoqëri jemi investuar me dekada tëra për lartësimin e keqes emër se mirës.

Eh…, ky investim ka prodhuar jo pak demagogë, kalemxhinjë, hyzmeqarë, servilë profesionistë dhe prapanicëlëpirës pushtetit, cilët si kalorës keqes kalërojnë paepur mbi mendjen e shoqërisë duke i dhë përparësimbivlerësimit marrëzisë sundimtarit radhës. Suksesin e tyre e mbështesin jehonën i bëjnë sundimit duke e trajtuarherë si modernitet oksidental dhe herë si fataliteti ynë cilitduhet ti nënshtrohemi.

Kjo kategori socio-politike e shoqërisë tonë është pjellë e një inteligjence shterpëzuar dhe ka cilësi morale zhvatjen dheurrejtjen me cilat mburren dhe krenohen.

Natyrisht, në një shoqëri normale nuk do ishin problemi. Por kur kanë kapluar pushtet pakufizuar, para e pasuri pafund dhe median janë rrezikshëm. Duhet pranuar se janëshumë zotë të udhëheqin propagandën, siç thotë Fishta me dokrra hinit duke vënë bankën e akuzës viktimën dhe joshkakun e fajtorin.

Vrapojnë ngrejë piedestalin e propagandës problemekrejt anësore dhe aspak rëndësishme me qëllim mjegullimin e thelbit dhe përmbajtjes gjësë.

gjykim, arsyetim, analizë dhe veprim punojnë pa u lodhur për blinduar sundimtarin me qëllimin e vetëm kënaqin epshet e urrejtjes duke përdorur shtetin si mjet e mekanizëm për shtypjen dhe asgjësimin e kundërshtarëvepolitikë nëpërmjet demokracisë tiranisë dhe ligjit diferencuar.

bëjnë moral si patriotë mëdhenj, shtetarë dheparimorë, por realitet punojnë me vullnet hekurt për minuar çdo qelizë shtetit demokratik demokracisë dheinteresit kombëtar.

Nga mbështetës flaktë nacionalizmit folklorik përinteresa pushtetit dhe pushtetrimit të njëshit janë shndërruar kozmopolitë.

Bajnë thirrje patetike dhe hipokrite për mbrojtjen e shtetitdhe institucioneve pavarura dhe njëjtën kohëangazhohen me ligjin e antiligjit ti kthejnë parcelë partiake, klani oligarkësh dhe sundimtarit tyre.

Kjo specie nuk mund jetojë pa sistem sundimi.

Ky tabor kishte dje meritën dhe kontributin me madh ngritjen, shkërmoqjen dhe dështimin total të socializmit dhe sot qeverisjes autokratike hibride me djep në Rusinë e Putinit.

Edhe pse e ripërtëritur ashtë po ky tabor prej tridhjetëvjetësh punon për çarjen e themeleve demokracisë dhedështimin e funksionalizimit shtetit.

Këta soj sëz nuk njohin rregull, moral dhe etikë.

Shkaktimi i vuajtjeve pamundurve dhe keqtrajtimi ikundërshtarit politik u jep kënaqësi.

Ata nuk dinë pendohen kurrë për asnjë gabim, faj e krim.

Dy standardet janë kodi “moral” i jetës tyre.

Me patetizëm mbrojnë çdo krim dhe kriminel djeshmes dhe të sotmes mjafton që mbarështohen në vathen e tyre politike.

Si derra të kënaqun relaksohen me hemoragjinë e emigrimitduke u mburrur se kështu vepron e gjithë Evropa.

vend përballë kësaj shtrëngate që përplaset me tërbim mbi popullin e kombin kërkojnë ngrej barriera me politika zhvillimi dhe prosperiteti kujdesen të shndritinsundimtarin e tyre nxirë dhe ta lartësojnë duke konkurruaredhe vet zotin.

Beteja e tyre për verbuar vërtetën ka kufi vetëmqiellin.

Nga ky realitet shqiptar qytetarët punës dhe mendjes shumicë ikin dhe vetëm ikin, ashtu siç thotë poeti Hamit Aliaj:

Është nata e shtegtarëve,

ikin nga dheu im,

shpindë mbajnë Perënditë vetë i krijuan.

Eh, kësisoj problemi i madh i prijësit dhe çetës keqesnuk është se shteti i vendit tyre dhe pushtetet kanëdegjeneruar duke prishur çdo lloj balance, besimi e mirëkuptimisocial, politik dhe shoqëror, por kapja e shtetit për pushtet e pushtetit për para dhe pasuri. Motoja e kryeçetnikut dhe çetës e rrethon është motamot mafioze, sipas të cilës: “Ju nuk mund bëheni pasur pa e ditur se si bëheni i pushtetshëm, dhe junuk mund bëheni kurrë i pushtetshëm pa para”.

Taktika e tyre e propagandës është taktika mafioze: ”Kurbën një kompromis, ke humbur. Kur dukesh sikur po kërkonkompromis je një hap afër fitores”.

Strategjia e tyre është marrja dhe mbajtja e pushtetit me çdoçmim dhe mjet duke i bërë hisedarë jo vetëm oligarkët, korruptuarit dhe kriminelet por duke nxjerrë pazar edheinteresat kombëtare.

Si gjahtarë keqes gjuajnë pa pushim vesin për krijimine shpurës të së keqes, të cilën e shfrytezojnë mjeshtrisht duke e vendosur në llogoren e vet me pushkë faqe për të sulmuarcilindo guxon kritikojnë apo sfidojnë kryeçetnikun e tyredhe vathës deleve i përkasin.

Janë gati pështyjnë dhe lëpijnë gjithçka kanëpredikuar e mbrojtur vetmin qëllim: Kënaqjen e egos tyre për para e pasuri dhe përmbushjen e urrejtjes personale përshkaqe politike, krahinore, klanorë, grupore dhe partiake.

Për arritur qëllimin kjo çetë e keqes punon me pasionvullkanik duke ushqyer agoninë e mendjes. Filozofi francezSatri thoshte: “Çdo gjë do ishte e mirë se agonia e mendjes, kjo dhimbje gërryen, por nuk dhemb kurrëmjaftueshëm”. Asht koha e fundit bashkohemi shumicë, dalim nga agonia e mendjes dhe zhvirgjërojmë perëndinë e çetës keqes per ta larguar nga drejtimi i punëve këtijvendi.

Tiranë, 01 mars 2021