Kompanitë turke janë bashkuar me ushtrinë e Pakistanit, Bangladeshit, Sri Lankës dhe Afganistanit në panairin e Portit të Mbrojtjes Turqi-Azi Jugore, i cili u mbajt online në datat 26-28 tetor, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas informacionit të AA-së të marrë nga organizatorët, komandanti i Marinës së Bangladeshit, Mahbub-ul Islam tha se ata janë të interesuar për anijet, helikopterët dhe anijet patrulluese të prodhuara nga kompanitë turke.

“Jemi të kënaqur që punojmë me kompaninë e Industrisë Elektronike Ushtarake të Turqisë (ASELSAN), kompaninë turke të industrisë elektronike në fushën e mbrojtjes (HAVELSAN) dhe kompaninë turke të Industrisë dhe Tregtisë së Raketave (ROKETSAN). Qendra e kontrollit të komandës së HAVELSAN është shumë e suksesshme”, thuhet më tej.

Është raportuar se zyrtarët e Ministrisë së Mbrojtjes të Afganistanit gjatë takimeve treguan interes të madh për radarin retinar të Meteksan Defense dhe produktet e Alfa Elektro Metal.

Zyrtarët ushtarakë nga Sri Lanka po ashtu theksuan se po ndjekin nga afër zhvillimet në industrinë turke të mbrojtjes dhe e shohin Turqinë si një partner të rëndësishëm mbi produktet e sistemeve tokësore.

Panairi u organizua me temë Azinë Jugore.