Nuk trishtohem, kur s`shkruaj bukur,

si poetët e mëdhenj me rimë e metafor

duke rrjeshtuar ca gërma mbi letër

shpirti frymon lirisht, pa ndrojtje, pa zor,
`

Poezia është burimi i shpirtit të lirë

buzëshja e përlotur e puthjeve imagjinare,

Frymëzimi ,trishtimi,ngrotësia i shpitrore,

një ndjenje e pastër njerëzore…

S` trishtohem as kur flas për vdekjen,

”të guret e varreve kërkoj emrin tim”,

s`ndihem keq dhe kur fjalos për jetën

duke njomur penelin me lotin përvëlim,

Gjithsesi, Unë e jetova jetën ashtu si erdhi,

qava e qesha, shumherë pa e kuptuar…

këtu është parajsa….këtu është dhe ferri,

Nè botèn djallèzore ditë numëruar …