Cili është shteti që ka prodhuar më shumë kunguj për Halloween?

Kungujt janë veçanërisht të njohura në këtë kohë të vitit, qoftë ajo për gatim ushqime të shijshme ose gdhendje të fytyrave për të bërë fenerë të frikshëm. (simbol i festës së Halloween)

Në vitin 2017, rreth 24 000 hektarë në të gjithë Bashkimin Evropian (BE) ishin të përkushtuar për kultivimin e tyre dhe llojet e tjera.

Shteti anëtar i BE-së i cili prodhoi më shumë kunguj në vitin 2017 ishte Spanja (115 000 ton).

Shtetet e tjera kryesore të prodhimit të kungujve në vitin 2017 ishin Franca (96 000 ton), Gjermania (92 000 ton), Portugalia dhe Polonia (të dyja prodhojnë 75 000 ton).