Tharëset e duarve janë të mbushura me baktere

Tharëset e duarve janë një rrezik i madh për shëndetin, për shkak të faktit se shumë njerëz nuk i lajnë duart siç duhet.

Bazuar në hulumtimet e mëparshme, zyrtarët francezë të shëndetësisë i kanë përditësuar kohët e fundit udhëzimet e tyre për të dekurajuar përdorimin e tharëseve të duarve në departamentet klinike.

Pasi shumë njerëz nuk i lajnë duart siç duhet, bakteret mbeten në duar, të cilat pastaj përhapen në ajër dhe ndotin zonat përreth, duke përfshirë tharësen e duarve, lavamanin, dyshemenë dhe sipërfaqet e tjera.