Japonia i kërkon Facebook-ut përmirësimin e mbrojtjes së të dhënave

Qeveria japoneze urdhëroi sot gjigantin amerikan Facebook për një mbrojtje më të mirë të të dhënave të përdoruesve të tij, pas një seri problemesh që prekën dhjetëra milionë persona.

Komisioni i Mbrojtjes së të Dhënave Personale bëri kërkesën e mësipërme, bazuar mbi zbulimin në shtator të një dështimi në shkallë të sigurisë në aspektin e sigurisë, që u mundësoi hakerave informatikë për të pasur akses me siguri në të dhënat personale të rreth 29 milionë përdorues, në mesin e tyre me shumë mundësi japonezë, sipas qeverisë.

Autoriteti i mbikëqyrjes i bëri thirrje Facebook-ut, rrjetit të parë social në botë, për të hetuar në lidhje me shkaqet e problemit dhe marrjen e masave parandaluese, sipas një komunikate. /ATSH