Këto janë disa shkaqe të mundshme që iu vjen për të vjellë

Çfarë ju bën juve të villni?

Kur shfaqet ndjenja për të vjellë të gjithë mendojnë se është një simptomë klasike e sëmundjes së gripit.

Por shpesh ka edhe shkaqe të tjera përse ju shfaqet kjo simptomë.

Një mjek familjar në mjekësinë e New York City-t thotë se pavarësisht se e vjella është e shpeshtë kur keni grip apo kur zgjoheni në mëngjes pasi keni pirë shumë.

“Megjithatë, herë pas here shkaku rrënjësor nuk është aq i dukshëm dhe kërkon një hetim tërësor”, thotë ai.

Këtu janë disa shkaqe të mundshme të vjelljes ndoshta që nuk e keni menduar asnjëherë:

Ankthi

Ketoacidoza diabetike

Sulm në zemër

Zbutës acid

Gastropareza

Gëlltitja e diçkaje të fortë

Sëmundja e gurëve të tëmthit

Medikamentet (me raste)