Si u bë Dua Lipa artistja më e njohur në botë sipas “Der Spigel”?

Dua Lipa është ndër artistet më të dëgjuara në botë ku kënga “New Rules” është dëgjuar 1.5 miliardë herë në Youtube, kurse nga Brit Awards është shpërblyer si artistja më e mirë femër. Kosovarja e cila në moshën 15 vjeçare është shpërngulur vetë në Londër ka kryer një intervistë me magazinën më të madhe të Evropës, “Der Spiegel”.

“Në Londër fillimisht jetoja te vajza e një familje të afërt. Ajo ishte pak më e vjetër se unë. Më vonë shkova me shoqe tjera. Krahas shkollës edhe punoja në restorante, shitëse, klube dhe si babysitter. Pas përfundimit të shkollës, përkundër studimeve vendosa për muzikën,” thotë Dua Lipa, duke kujtuar se rrjedh nga një familje këngëtarësh dhe luan me instrumentin e violonçelës.

Më pas Lipa sqaron vështirësitë e fillimit ku është dashur të punojë çdo ditë si artiste dhe se kontrata e parë ka ardhur vetëm pas suksesit të këngës “Hotter Than Hell”. Më pas producentët ishin të interesuar.

Në lidhje me tekstin ose muzikën, Dua Lipa thotë se “teksti është më i rëndësishëm dhe çdoherë muzikën e përshtat në bazë të tekstit”.

Edhe pse 23 vjeçare, ajo është ndër artistet më të dëgjuara – kjo është një ëndërr e realizuar, por ka edhe anët negative -, thotë ajo.

“Duhet të merrem me shumë mendime të ndryshme. Kjo në të njëjtën kohë është bekim por edhe mallkim. Unë dua në të vërtetë të dëgjoj fansat e mi se çfarë ata pëlqejnë dhe çfarë jo. Megjithatë mediat janë tepër të interesuara në jetën time private. Një album i ri analizohet me mikroskop për të identifikuar dhe gjetur personat që u kushtohet kënga ose që kanë të bëjnë me përditshmërinë time. Por muzika është thjesht muzikë. Unë dua të tregoj se të gjitha përjetojmë përvoja të ngjashme,” e përmbyll intervistën këngëtarja e njohur shqiptare.