NUK ASHT MODË ME DALË CULLAK

Nga Ramazan Çeka – poet, Shkodër

Çasht kjo modë me dalë cullak
Ka humbë marrja edhe ftyra
Me qitë jashtë shpindë edhe bark
Me pas marre dhe pasqyra

Dalin vajzat lakuriq
Si kanë le e dalë prej nanet
Hapin sytë me gjet naj viç
Ju don qejfi prej Tiranet

Stampu trupin n’tatuazh
Si me kenë karikaturë
Ashtu s’delet as në plazh
As kur je tuj fjetë me burrë

Nuk kuptoj a kanë familje
Dalin rrugës pa u vesh
Nji kjo punë e ka nji hile
Pa pikë turpit dalin zhvesh

Nga na erdhë kjo modë e re
Që njerzimit s’i ka hije
Nuk ka shkencë as nuk ka fe
Që kët’ rod me e pru n’fije

(Poezi e foto nga  R. Çeka)