Sot, Kryegjyshi Botëror, Kryeshenjtëria e Tij Haxhi Dedë Edmond Brahimaj do të jetë te “Vatra” në Amerikë

Të Shtunën e sotme,  me 7 Korrik 2018, duke filluar nga Ora 10.00 AM në Selinë e Federatës Panshqiptare të Amerikës do të organizohte përmbyllja e Javës të veprimtarive kulturore-Historike, Javë që nisi me 1 Korrik 2018 në Qendrën Kulturore”Nëna Terezë” pranë Kishës Katolike “Zoja e Shkodrës”.

Në veprimtarinë që organizohet në Vatër përvec drejtorit Dr. Skënder Asani, Profesor Arben Sulejmani e të tjerë, do të jetë i pranishëm edhe Kryegjyshi Botëror, Kryeshenjtëria e Tij, Haxhi Dede Edmond Brahimaj.

Gjatë kësaj veprimtari qe Organizohet te Shtunen, do të bëhen:
1- Prezentimi i rugetimit 12 vjeçar deri në fitoren e të Drejtave të komunitetit Bektashi në Maqedoni, e finalizuar ne Gjykaten Nderkombetare per te Drejtat e Njeriut ne Strasbourg.
-Shpalosja e Librit te Arben Sulejmanit “The light of Guidance”.
-Foto ekspozite 480 vjetori i Teqes Harabati Baba dhe nje Dokumentar-Prezentimi I rugetimit 12 vjeçar deri ne fitore te te drejtave te komunitetit Bektashi ne Maqedoni, ne gjykaten Nderkombetare per te drejtat e njeriut ne Strasbourg.
-Shpalosja e Librit te Arben Sulejmanit “The light of guidance”.
-Foto ekspozite 480 vjetori i Teqes Harabati Baba dhe nje Dokumentar.

Kryegjyshi Boteror, Kryeshenjteria e Tij  Haxhi Dede Edmond Brahimaj ishte pjesë e 100 Vjetorit te Themelimit te Federates Panshqiptare të Amerikes ”VATRA”, vizitoi Seline e Vatres, mori pjese ne Konferncen Shkencore”VATRA, 100 Vjet ne Sherbim te Kombit” si dhe ne darken madhështore me 29 Prill 2012.