Shitësi i flijave mbulon bustin e Skënderbeut në Gjilan

Njëherë ka ndodhur që të mbulohet busti i heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriotit Skënderbeut i vendosur në qendër të Tiranës, duke ngjallur irritim dhe reagime pafund në rrjetet sociale.

Nuk dihej nëse ka qenë thjeshtë një rastësi, prej ndonjë rikonstruksioni nga ana e bashkisë, apo ka qenë e qëllimshme, pas qëndrimeve të njohura nga ana e besimtarëve myslimanë për faljen e tyre përballë heroit kombëtar.

Por, një ngjarje e ngjashme ka ndodhur edhe sot në qytetin e Gjilanit.

Busti i heroit tonë, i cili është i vendosur në qendër të Gjilanit, u mbulua me mbulesë të zezë.


Kalimtarët pohojnë së një gjë të tillë e bëri shitësi i flijave.

“Derisa po kalonim me kerr udhës pranë selisë së kryetarit të komunës së Gjilanit, pamë se si njëri nga të rinjtë i cili po përgatiste tezgën ku duhej të shiste fli, me një mbulese (nuk e kemi të qartë se çfarë ishte saktësisht ajo), mbuloi bustin e Skënderbeut dhe e la ashtu, derisa ne pas një gjiro që bëmë dhe kur u kthyem andej, pamë se bustit ende i rrinte mbulesa mbi krye, pastaj intervenuam dhe ia hoqëm mbulesën”, pohojnë qytetarët, duke treguar tutje se nuk e dini nëse një gjë e tillë është bërë me qëllim apo thjeshtë nga moskujdesi.

Ata tutje konsiderojnë që sido që të jetë, ai gjest ndaj një figure legjendare kombëtare është i turpshëm dhe përplot jo respekt.

“Sidomos në këto kohëra kur është ngritë fushatë e të pafytyrëve kundër figurës së Gjergj Kastriotit, kjo gjë mund të merr konotacion të padëshirueshëm”, thonë qytetarët. (KultPlus.com).