Kepi i Rodonit – kaq afër dhe kaq larg

Nga dr. Islam LAUKA

Megjithëse jo më shumë se një orë larg Tiranës, vetëm këto ditë pata rastin të vizitoj një ndër mrekullitë e natyrës shqiptare, Kepin e Rodonit.
Vizitori ka mundësi të njihet me Kishën e Shën Ndout (Shnandout), ndërtim i shek. XIV-XV, në stilin romano-gotik.
Mendohet që kjo kishë mund të jetë ndërtuar nga motra e Skënderbeut. Pjesë e kësaj mrekullie është edhe Kalaja e Rodonit, ndërtuar nga Skënderbeu në 1452.