Vëllezër me Malazezët , Jo Faleminderit…No Thank’s

Nga prof. dr. Gjok Vuksani i Malësisë së Madhe

Ne zonat veriore te Shqiperise dhe vecanerisht pergjate kufirit me Malin e Zi , ne krahinen e Malesise se Madhe edhe femija ne “barkun e nenes” e din fare mire se shqiptaret nuk kane qene kurre vellezer me Malazezet por Armiq per jete …
Historia , luftrat e te pareve tane jane pengese e pakapercyshme per “Vellazrim “ me Malazezet.
Gjaku i derdhur per cdo pellembe toke e Dede Gjo Lulit , Has Nikes , Prek Calit dhe bashkeluftetarve te tyre nuk na e lejon qe te “Vellazrohemi “ pa gajle me Malazezet… No Thank’s …
Shtepia e Gjyshit Tim eshte djegur disa here nga “Malazezet” ne shekuj dhe vetem nga Fisi Vuksanaj jane vrare me shume se 10 veta ne Lufte me Malazezet vetem per Pavarsine e trojeve shqiptare … Vellezer me Malazezet , Jo Faleminderit…No Thank’s
E sotmja , politikat diskriminuse ndaj shqiptareve qe jetojne nen “Mal te Zi” nuk na lejon qe ne te Jemi vellezer me Malazezet…
Komuna e “Tuzit” e jetuar nga shumica Shqiptare nuk pranohet te administrohet si e pavarur por si vasale e “Potgorices”…
Pasurite e shqiptareve si ne “Cameri” jane konfiskuar nga shteti duke ju shitur kompanive malazeze me 22 dollar dhe sot jane prodhuesit me te medhenje te veres ne Malin e Zi…
Shqiptaret nen “Malin e ZI” jane shqiptaret me te diskriminuar sot ne Ballkanin Perendimore..
Dikush mud ti quajne Vellezer , Baxhanak apo …. Malazezet ,
Por Malesoret… gjaku i te pareve , germadhat e shtepive te tyre , pronat e grabitura nuk i lejon qe:
Te jene Vellezer me Malazezet , Jo Faleminderit…No Thank’s