Ukraina nuk do ta njohë Kosovën

Presidenti ukrainas, Petro Poroshenko, tha sot në Beograd se Ukraina me vendosmëri respekton dhe respekton integritetin territorial të Serbisë, dhe se nuk e ka njohur Kosovën.

Sipas tij, zgjidhja për këtë çështje duhet të gjendet përmes një kompromisi, duke respektuar interesat e Beogradit zyrtar, transmeton KsP.

“Dua të bëj të qartë se respektojmë integritetin territorial të Serbisë. Ne nuk e kemi njohur Kosovën dhe ne marrim qëndrimin për të kërkuar një zgjidhje për këtë problem përmes një kompromisi, duke respektuar interesat e Serbisë”, tha Poroshenko në një konferencë shtypi me presidentin serb Aleksandar Vuçiq.