Djali i Olimpias

 

Nga Nikollë Loka

 

Në hovin ëndërrimtar,

drejt Lindjes ike Ti,

Lindja kishte etje

për ditë,

hingëllin

ëngjëllori dori

dhe trokun e ndal

në të njëzet Aleksandritë.

Hingëllin ëngjëllori kalë,

ëndërron mbi malet

kreshpëruar,

Ti në vend të shpatës

mban pishtar,

një pishtar të ndezur

mban në duar.

E djeg në pishtar

atë errësirë lanete,

dhe dritë shpërndan

para diellit,

në njëzet Aleksandritë

dritë çove me vete,

veç ëndërrën e ruajte

dhe s’ia fale as qiellit.

Brenga e Olimpias

Ty vrullin ta përpin

e një vegim ta shton

hovin ëndërrimtar.

Tejkalove kohën,

kapërceve njeriun,

se në vend të shpatës

në duar mban pishtar.