Për hyrje në Parqet Nacionale në Mal të Zi nga një deri në katër euro

Që nga fillimi i këtij vitit, parqet nacionale ne Mal te Zi i vizituan  rreth 100.000 vizitorë,  shifër kjo e cila është rreth 20 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Nga kompania “Parqet Nacionale te Malit të Zi” që menaxhon këtë burim të jashtëzakonshëm natyror pritet që trendi i rritjes së numrit të vizitorëve të vazhdojë të jetë në rendin e një tjetër sezon rekord turistik.

“Niveli i tarifave për hyrjen në parqet kombëtare, me përdorimin e këmbë, çiklizmit dhe hiking shtigje, rajoni me UNESCO – Parku Nacional Durmitor dhe një pyjet të virgjër te fundit në Evropë – Parku Nacional Biogradska është tre euro. Në zonën nga lista e Ramsar, e cila është zona ndërkufitare e  mbrojtura e natyrës – Parku Nacional Liqeni i Shkodrës  është katër euro, për Parkun Kombëtar Lovqen dy euro, dhe Parku më i ri nacional, Bjeshkët e Nemura një euro. Hyrja për të gjitha parqet kombëtare është falas për fëmijët deri në shtatë vjet.

Esad Gjonbalaj