Kongresmeni Eliot Engel fiton bindshën primaret në Nju Jork, feston me shqiponjën

Përfaqësuesi për qarkun e 16 të Nju Jorkut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës Eliot Engel mundi tre kundërshtarët e tij në një fitore bindëse një ditë më parë në primaren e Partisë Demokratike në distriktin 16.

Engel kategorizoi fitoren e tij si një vazhdim i një rryme anti-Trump që më parë shënoi fitore në Ëestchester me George Latimer dhe Nju Jork me Shelley Mayer.

“Do të fitojmë zgjedhje pas zgjedhjeje e pas zgjedhjeje,” tha Engel për mbështetësit e tij, me të cilët ishte mbledhur në restorantin e quajtur Ciao.

“Nisi me George dhe Shelley dhe vazhdoi me mua. Dhe ne do t’i dërgojmë një mesazh Uashingtonit dhe presidentit Trump, që jemi të sëmurë e të lodhur me absurditetin e tij dhe se duam ndryshim”.

Engel, që ndodhet në zyrë prej vitit 1989, konkurroi me tre kundërshtarët: ekzekutivin e Scarsdale, Jonathan Leëis, biznesmenin e Mount Vernnon, Derickson Laurence dhe aktivistin e Bronx, Joyce Briscoe.

Edhe pse rezultatet nuk kishin dalë ende, Engel kishte shumë përparësi me 75% të votave.

Engel, i njohur si mik i shqiptarëve, pas fitores me mbështetësit e tij ka bërë edhe simbolin e shqiponjës me duar.

Kur ishte kryetar i Kongresit të Komitetit për Çështjet Shqiptare, Engel luftoi spastrimin etnik dhe gjenocidin në Kosovë në vitin 1999 dhe shprehu mbështetje në Kongres për pavarësinë e Kosovës. Një rrugë në Pejë ka marrë emrin e tij.