Botërori i bunkerëve

MOSCOW, RUSSIA - JUNE 12 A Russian tourism shop selling a 2018 FIFA World Cup Russia football with flags of the competing nations on it in Moscow ahead of the 2018 FIFA World Cup Russia on June 12, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Nga Besmir LUSHAJ

FIFA duhet të shpëtojë futbollin nga kolera e bunkerizimit. Organizmi më i lartë i futbollit botëror duhet të guxojë në kushtet kur futbolli po dekompozohet estetikisht.
Është folur shumë për mungesën e Italisë në këtë botëror, por unë konstatoj shumë Itali në të. Ekipe që mbrohen me dhjetë lojtarë në 30 metrat e fundit të fushës për 90 minuta. Dhe nuk janë pak, janë thuajse treçereku. Barrikada, blloqe, autobusë të parkuar, të gjitha me numra dhe uniforma identifikuese. Një batërdi e shëmti kutërbuese.
FIFA duhet të guxojë. Jam i mendimit që ekipet e mbyllura për 60 minuta pa kaluar mesfushën e tyre, të ndëshkohen automatikisht me një gol të pësuar.
Katenaçoja është kanceri i futbollit, dekadence ku rezultati vlen mbi gjithçka, ndërkohë që lavdia nuk u përket bunkerëve, por atyre që i thyen ato. Ka vetëm një recetë për t’i thyer bunkerët: Të bësh Pelenë, Krojfin, Maradonën, Ronaldon (fenomenin). Sot, diamantët janë rralluar, ndaj dhe bunkëret vezullojnë si miniera ari!