Arritja e Marrëveshjes Maqedonia Veriore me Greqinë

Nga Adi Mulaj – Tiranë

Ajo që nuk publikohet në mediat tona janë tre gjëra:
1. Mos përfshirja e Shqipërisë në këto negociata
2. Fakti që në marrveshje është shprehur qartë se shteti i Maqedonisë së Veriut nuk duhet të pretendojë asgjë nga historia e lavdishme e Aleksandrit të Madh e të tjera lavdi…(ndoshta edhe Nënë Tereza??)

3. Fakti që po në marrveshje nuk përmendet gjuha shqipe si gjuhë zyrtare e këtij shteti por vetëm ajo sllave.

Normalisht sllavët s’kanë asgjë për të përfituar porse shqiptarët dhe Shqipëria do të duhej të kishte shumë kërkesa. Ndoshta do të ishte guri i parë i themelit të rivendosjes së nderit historik në vendin e vet.