GURI I NUSES

Nga Haxhi Muhaxheri

Ajo mezi e kishte pritur ditën
qe të bëhej nuse dhe jo gur,
sall për t’i dhënë emër
një legjende !

E zezë dita për krushqit !

Oiii… medet
për Nikollën e Gjinit,
që kurrë s’u bë dhëndër !

Mbi shkëmb vajton një shpend i zi !