Këto janë 28 qytetet me pagat më të larta në botë

Këtë muaj Maj, Deutsche Bank publikoi raportin vjetor “Hartën e çmimeve të qyteteve” duke kataloguar koston e mallrave dhe shërbimeve në qytetet më të mëdha dhe më të zhvilluara në botë.

Për të përcaktuar koston e jetesës kudo në botë, banka shqyrton të gjitha llojet e kritereve – nga çmimi i një pako cigare në një çmim mesatar të qirasë për një apartament me dy dhoma gjumi.

Një nga faktorët që banka po heton është se sa punonjës fitojnë mesatarisht çdo muaj. Shifra që zbritet nga taksat është një tregues i përshtatshëm i pasurisë së një qyteti.

Në përgjithësi, qytetet e renditura lartë janë nga hemisfera veriore, përkatësisht nga ekonomitë e zhvilluara perëndimore, por disa ekonomi të zhvilluara në hemisferën jugore, si Australia dhe Zelanda e Re, gjithashtu janë përfshirë nga Business Insider.

Njerëzit që jetojnë në qytete, ku kostoja e jetesës është më e lartë, kanë paga më të larta. Qendrat financiare si Londra, Nju Jorku dhe Frankfurti renditen në pozicione të para.

Pagat në Frankfurt janë rritur me mbi 200 dollarë në muaj gjatë vitit të kaluar, pasi bankat planifikojnë të zhvendosin punëtorët e Bregsitz në Londër, bazuar në kryeqytetin financiar të Gjermanisë.

Kulmi i listës është relativisht i pandryshuar krahasuar me vitin e kaluar dhe katër qytetet më të mëdha janë të njëjta si në vitin 2017, ndonëse me një renditje paksa të ndryshme.

Shikoni listën e pikërisht 28 qyteteve anembanë botës, ku paga mesatare mujore është më e lartë se $ 2,000 në muaj, pa taksa.

28. Vjenë, Austri – 2425 USD

27. Vancouver, Kanada – 2,458 $

26. Bruksel, Belgjikë – 2480 $

25. Berlin, Gjermani – 2482 $

24. Toronto, Kanada – 2519 dollarë

23. Hong Kong – 2550 dollarë

22. Edinburg, Skoci – 2565 dollarë

21. Auckland, Zelanda e Re – $ 2723

20. Dublin, Irlandë – 2762 $

19. Paris, Francë – 2886 $

18. Wellington, Zelanda e Re – $ 2946

17. Helsinki, Finlandë – 2988 $

16. Stokholm, Suedi – 2999 $

15. Tokio, Japoni – $ 3004

14. Amsterdam, Holandë – 3058 dollarë

13. Singapor – 3099 $

12. Melbourne, Australi – 3263 $

11. Londër, Mbretëria e Bashkuar – 3381 USD

10. Frankfurt, Gjermani – 3389 dollarë

9. Dubai, OAU – 3447 dollarë

8. Kopenhagen, Danimarkë – 3462 $

7. Çikago, SHBA – 3650 dollarë

6. Oslo, Norvegji – 3664 dollarë

5. Boston, SHBA – 3740 dollarë

4. Sydney, Australi – 3914 dollarë

3. New York – 4115 dollarë

2. San Francisco, SHBA – 4974 dollarë

1. Zurich, Zvicër – 5764 $