Sot u nda nga jeta akademik KOLEC TOPALLI, prof. dr. Mësues i Popullit

Sot, më 24 maj 2018, pas një sëmundjeje të rëndë, u nda nga jeta në moshën 80-vjeçare prof. dr. Kolec Topalli, anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, anëtar i jashtëm i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, “Mësues i Popullit”, studiues i gjuhës në Institutin e Gjuhësisë dhe Letërsisë pranë ASA-s, veprimtar publik dhe drejtues e funksionar në institucione të larta shkencore dhe zyrtare – njofton Akademia e Shkencave të Shqipërisë.

Homazhet në nderim të personalitetit të akademikut Kolec Topalli do të mbahen në Akademinë e Shkencave më datë 25 maj 2018, nga ora 10:00-11:00.

Ceremonia e përcjelljes do të zhvillohet në qytetin e Shkodrës në orën 14:00.

Akademia e Shkencave i shpreh ngushëllimet më të thella familjes, komunitetit akademik, miqve dhe kolegëve brenda dhe jashtë vendit.

Tiranë më, 24 maj 2018

http://akad.gov.al/ash/pdf/cv/K.Topalli.pdf