11 vendet që konsumojnë më shumë çokollatë në botë

Konsumi i çokollatës përmirëson aftësitë njohëse, që mund të rrisë prodhimin e përgjithshëm shkencor të një vendi, si dhe gjithashtu nivele më të larta të inteligjencës nxisin dëshirën për ta konsumuar atë, kjo sipas një studimi të realizuar nga Universiteti i Kolumbisë.

Në listën e mëposhtme do të njiheni me 11 vendet që konsumojnë më shumë çokollatë në botë:
11-Rusia. Konsumi vjetor i çokollatës për person: 5.3 kg
10-Finlanda, 5.3 kg
9-Sllovakia, 5.4 kg
8-Suedia, 5.4 kg
7-Estonia, 6 kg
6-Norvegji, 6.6 kg
5-Britania e Madhe, 7.5 kg
4-Irlanda, 7.5 kg
3-Austria, 7.8 kg
2-Gjermani, 7.9 kg
1- Zvicra, 9 kg