Gjërat për të cilat mund të hyni në burg në vendet e huaja

Ngrënja në publik, festimi i Shën Valentinit dhe bashkëjetesa janë disa prej tyre. Disa nga gjërat që bëni çdo ditë mund të jenë krejtësisht të ndaluara në vende të tjera, prandaj është me të vërtetë e rëndësishme të eksploroni rregullat dhe kulturën e vendit që do të vizitoni. Më poshtë ju sjellim një listë të gjërave të përbashkëta që mund t’ju vendosin në burg në disa vende. Shikoni të gjitha, sepse disa nga ligjet janë me të vërtetë të çmendur.

Çamçakëzi

Rrugët në Singapor janë jashtëzakonisht të pastra dhe numri i ligjeve në lidhje me këtë pikë ndihmon shumë. Ata kanë gjoba të mëdha për pështyrjen, dhe pirjen e duhanit në vende publike. Dhe shitja e çamçakëzave në vend është totalisht e ndaluar.

Të veshururit me rroba të pahijshme

Në shumë vende muslimane, në mënyrë që të mos tërheqësh vëmendjen e padëshiruar në vende publike, duhet të vishesh me modesti, veçanërisht nëse je vajzë. Rrobat duhet të mbulojnë majat e krahëve dhe këmbëve, ato duhet të jenë të lirshme dhe mbathja nuk duhet të jetë e dukshme. Irani dhe Arabia Saudite kërkojnë që gratë të mbulojnë plotësisht krahët dhe këmbët dhe të veshin shaminë. Në Iran, nëse nuk ndjek kodin e veshjes, dënimi maksimal do të jetë një kërkesë për ta bërë atë të saktë. Por, në Arabinë Saudite mund të përfundoni në burg.

Të jetoni së bashku para martesës

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë një ligj të rreptë për të parandaluar njerëzit 1ë jetojnë së bashku para martesës. Nëse veproni kështu, policia mund të vijë në vendin tuaj dhe t’ju vë në burg. Dhe pa një certifikatë martese, nuk mund të qëndroni në një dhomë hoteli me partnerin tuaj.

Festimi i Ditës së Shën Valentinit

Arabia Saudite dhe Pakistani i ndaluan njerëzit e tyre që të festonin Ditën e Shën Valentinit, sepse kjo nuk është një traditë muslimane dhe përqendrohet te dashuria që nuk drejtohet te Perëndia. Kartat e Ditës së Shën Valentinit, çdo lloj reklamimi dhe në internet janë rreptësisht të ndaluara në ato vende dhe dënohen me burgim. Mbledhjet kundër festimit të Ditës së Shën Valentinit u zhvilluan gjithashtu në 4 qytete në Indonezi.

Ngrënja në publik

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, muslimanëve nuk u lejohet të hanë ose të pijnë ndonjë gjë gjatë orëve të ditës. Në Emiratet e Bashkuara Arabe, një person që ha apo pinë publikisht gjatë ditës në Ramazan, ose inkurajon aktin e hahet ose pihet publikisht, mund të përballet me burgim ose gjobë, edhe nëse nuk janë muslimanë