10 ushqimet që nuk duhet t’i fusni kurrë në mikrovalë

Mikrovala është alternativa më e shpejtë për të gatuar ushqimet. Në fakt detyra e kësaj paisjeje është thjesht t’i ngrohë ato, por duket se njerëzit kohët e fundit po e shohin edhe si një mënyrë alternative për të gatuar ushqimet shpejtë.

Disa prej ushqimeve mund të jenë më të dëmshme se sa i keni imagjinuar në rast se gatuhen në mikrovalë, dhe më poshtë kemi renditur disa prej tyre:

1 – Vezët

2 – Ushqimet me ambalazh plastik ose karton

3 – Kurrë mos fusni enë bosh, pasi mund të shkaktoni një shpërthim të madh

4 – Specat djegës

5 – Frutat

6 – Aluminin

7 – Uji

8 – Enët me gjalp, krem, ose kos

9 – Buka

10 – Salcat e ndryshme