“Qyteti i Librit”, me vetëm 200 banorë por ka 12 librari

Nëse jeni duke kërkuar për parajsën e të pasionuarve pas librit, mendojmë se e kemi gjetur atë.

Nëse udhëtoni 2 orë në veri-perëndim të Madridit, ju do ta gjeni Urueñan– një qytet i vockël mbrapa mureve të kështjellës mesjetare në Spanjë.

Në vitin 2007, Urueña vendosi të bëhet “Villa del Libro” (“Qyteti i librit”) dhe më këtë iu bashkua Organizatës Ndërkombëtare së Qyteteve të Librit.

Pavarësisht numrin të vockël të banorëve – i gjithë qyteti i ka vetëm 200 banorë – aty gjenden 12 librari.

Kjo e bënë qytetin e Urueñas një vend të vogël ideal për të gjitha dashamirët e leximit.

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro

Image result for Urueña Villa del Libro