SHKËMB

Nga Qazim Shehu

 

Në motet e fëmijërisë kujtesën prej guri

Të shkëmbit të bardhë

E shtyja për më vonë.

Vëreja mbi të një tufë bar

Dhe zogun që ulej qëllimisht aty

E me këngë barin ngazëllon.

Fëmijëria ,siç fshihet çdo gjë me dhimbje,

Ka lënë një rreze në rrudhat e ballit të tij,

S`vjen më zogu as një re në rendje,

Për fshirjet tregohet indiferent me kryeneçësi…