SHAQIR HALIL HOTI I GUCISË (1909-1986)

Një burrë i rrallë Hotjan nga Gucia, që tërë jetën e tij nuk e hoqi plisin e bardhë nga koka, as atëherë kur shumkush kishte droje nga UDB-ja Jugosllave që ta mbante atë.
Shaqir Halili i Hotit të legjendave me pamjen elegante të një burri fisnik me krenari përshkonte Pazarin e Gucisë, gjithmonë me plis të bardhë në kokë.
Ky është nji mesazh dhe synim për gjeneratat e reja të Plavë–Gucisë, që të mos harrojmë identitetin tonë kombëtar dhe gjuhën tonë të ëmbël shqipe!