Studimi i “Neuron”: Harresa është e lidhur ngushtë me inteligjencën

Një studim i ri i publikuar nga “Neuron” tregon se harresa është e lidhur ngushtë me inteligjencën. Kjo pasi sikundër thotë studimi në fjalë, truri klasifikon më mirë informacionet duke u përqendruar vetëm në gjerat e rëndësishme.

Studimi është kryer nga Paul Frankland dhe Blake Richards nga Universiteti i Torontos.

Richard thotë se: “Është e rëndësishme që truri i harron detajet e parëndësishme dhe në vend të kësaj përqendrohet në gjërat që ju ndihmojnë t’i merrni vendimet në botën reale.

Të gjithë e admirojmë një person që di t’u përgjigjet quize-ve të ndryshme, por evolucioni e ka formësuar kujtesën tonë jo për të fituar lojëra quiz-i, por për të marrë vendime inteligjente”.

Përpos kësaj, sot është më e rëndësishme të kuptosh dhe klasifikosh më tepër se sa thjesht të mbash mend, pasi shumë informacione gjenden në “Google”.

Richard shton: “Në vend se t’i mbani mend informacionet e parëndësishme që telefonat tanë mund t’i ruajnë për ne, truri jonë është i lirë për t’i ruajtur vetëm memoriet që vërtet kanë rëndësi për ne”.