Këto ushqime nuk i rekomandojnë dietologët për mëngjes

Dietologët mendojnë se një mëngjes i shëndetshëm duhet të përmbajë 400-700 kalori. Por ata nuk rekomanojnë të hahen disa ushqime që ju i konsumoni më së shumti.

Më poshtë do të shihni disa prej ushqimeve që ju nuk duhet të konsumoni në mëngjes dhe arsyet pse:

Krepa dhe pancakes

Ky lloj mëngjesi kontribon në shëndetin e tepërt dhe mund tu rëndojë gjendjen shpirtërore.

Drithra dhe musli

Këto ushqime përmbajnë shumë sheqer dhe jo fibra e proteina.

Bukë të bardhë

Sa më shumë bukë të bardhë të hani aq më e dëmshme është, sa më e djegur të jetë ajo më shumë kancerogjene është.

Nutella dhe Çokollatat

Ka shumë sheqer dhe do të ulë energjitë tuaja duke shkaktuar lodhje. Këto produkte përmbajnë vaj palme i cili është shumë i dëmshëm.

Orizi i bardhë përmban shumë karbohidrate por mund tu shkaktojë problem me tretjen.

Smoothie

Kur bëjmë smoothie frutat humbasin vlerat e tyre ushqyese dhe ju merrni vetëm sheqerin.

Qumështi

Nuk rekomandohet pasi stimulon prodhimin e acidit në stomak.

Sanduiçët

Sanduiçët e gatshëm përmbajnë yndyrna të dëmshme  dhe ndikojnë në sistemin e tretjes.

Salçiçet

Përmbajnë yndyrna, kripë irritojnë stomakun dhe rritin rrezikun e kancerit.

Vezët dhe proshuta nuk haen në mëngjes sepse përmbajnë sasi të madhe kolesteroli e shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare.