MË NJOHËN VETËM PISHAT

Nga Ndoc (Anton) PAPLEKA

U ktheva në qytetin ku kisha jetuar shumë vite

Duke ecur nëpër rrugë
Më njohën vetëm pishat

Trungjet e holla
Të fidanëve të dikurshëm
Që të kujtonin trupin e vajzave të mitura
Tashmë ishin trashur
Si gratë që kanë lindur shumë fëmijë

Pishat më treguan
Ngjarje tronditëse që më brengosën
Pastaj unë u thashë
Se edhe jeta ime nuk kishte qenë e lehtë
Sa kohë që nuk kisha thithur po atë ajër
Që kishin thithur ato

Kur dielli i dimrit çau retë
Dhe ra mbi trungjet ngjyrë bronzi
Ku vareshin pika rrëshire
Të mbetura nga ditët e verës
M’u duk sikur koret e çara të pishave
U shndërruan në buzë
Që u përpoqën të më buzëqeshnin

Atë ditë dimri
Kur u ktheva në qytetin që e kisha dashur aq shumë
Më njohën vetëm pishat

16.12.2016