Ndeshja Shqipëri-Norvegji, Policia e Elbasanit një sërë masash organizative

Sot në orën 19:00 do të luhet ndeshja Shqipëri-Norvegji, në stadiumin “Elbasan Arena” në Elbasan.

Policia e këtij qyteti ka njoftuar se ka marrë një sërë masash për mbarëvajtjen e kësaj ndeshje.

Njoftimi i Policisë së Elbasanit:

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan, ka marrë një sërë masash organizative në drejtim të sigurimit të rendit dhe qetësisë publike, për zhvillimin sa më normal para, gjatë dhe deri në përfundim të ndeshjes ndërkombëtare të futbollit nëpërmjet ekipeve përfaqësuese të Shqipërisë dhe Norvegjisë, që do të zhvillohet më datë 26.03.2018, në orën 19:00, në stadiumin “Elbasan Arena”.

Duke filluar nga ora 15:00, datë 26.03.2018 ju bëjmë me dije se;

– Nuk do të lejohet qarkullimi i mjeteve në rrugën “Kamber Sejdini” nga Kryqëzimi i Bulevardit “Qemal Stafa” deri tek Kryqëzimi i Tapetave.

–Nuk do të lejohet qarkullimi i mjeteve në Bulevardin “Aqif Pasha”.

–Bulevardi “Qemal Stafa” në krahun e djathtë të stadiumit do të përdoret për parkimin e autobusëve të ndryshëm që vijnë të organizuar me tifozë.

–Vendparkimet e mjeteve të UEFA-s, të mjeteve të tifozëve miq, si dhe vendparkimet me autorizim do të jenë para sheshit të stadiumit.

–Bulevardi “Qemal Stafa” dhe Unaza e Qytetit do përdoren për qarkullimin e mjeteve.

–Rrugë kalimi nga Kryqëzimi i Tapetave, deri në dalje në unazë dhe në spitalin Rajonal Elbasan do të shfrytëzohet për emergjencat që mund të lindin gjatë zhvillimit të këtij aktiviteti.

–Lëvizja e mjeteve të ekipeve vendas dhe të huaj, do të bëhet në rrugën “Lulet”-Posta-Bashkia-Stadium e kthim.

–Lidhur me ndeshjen do të angazhohen 320 punonjës policie nga Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan, Komisariatet, Stacionet Policore vartëse të saj, Forcat e Posaçme “Shqiponja” dhe FNSH-ja.

–Do të merren masa për mbylljen e lokaleve që funksionojnë brenda rrethimit, ku do vendosen shërbimet e policisë.

Të gjithë sportëdashësit që do të marrin pjesë në këtë aktivitet, të jenë të pajisur me biletë dhe me kartë identiteti dhe të mos kenë me vete:

a) sende të forta
b) shishe (të çfarëdolloji)
c) fishekzjarre
d) monedha apo metale (të çfarëdolloji)
e) çelësa të ndryshëm
Në hyrje të stadiumit do të kontrollohen të gjithë sportëdashësit.

Drejtoria Vendore e Policisë Elbasan i kërkon qytetarëve që të minimizojnë më datë 26 Mars 2018 lëvizjen e tyre me automjet, brenda qytetit të Elbasanit, ç’ka do të sillte një ndihmesë të madhe në zhvillimin sa më normal të këtij aktiviteti.

Duke falenderuar qytetarët për mirëkuptimin, dhe mediat për bashkëpunimin!