FAMILJE SHQIPTARE TË NDERUARA ME TITULLIN E LARTË “FISNIKË MES KOMBESH”

Nga Yad Vashem

Familje shqiptare të nderuara me titullin e lartë “Fisnikë mes kombesh” nga Yad Vashem.

1.-Familja e Destin (Destan?) dhe Lime Ballës;
2.-Familja e Baba Haxhi Dede Reshat Bardhit;
3.-Familja e Mbretit Zog të Shqipërisë (“King Zog of Albania”);
4.-Familja e Njazi dhe Liza Pilkut;
5.-Familja e Mefail Biçakut;
6.-Familja e djalit të tij Njazi Biçaku;
7.-Familja e Hysen Marikës;
8.-Familja e Jani Kocas;
9.-Familja e Islam Prosekut;
10.-Familja Domai (Domaj?);
11.-Familja e Halil Frashërit;
12.-Familja e Toli Dodit;
13.-Familja e Aliut (siç!);
14.-Familja e Sulo Muzhakës (Muzhaqit?);
15.-Familja e Ali dhe Nadire Binxhiut;
16.-Familja e Qani Civesë;
17.-Familja e Destan Kurmaqut (Kurmakut?);
18.-Familja e Besim Zymës;
19.-Familja e Higmet/Hiqmet (Meti) Zymës;
20.-Familja e Hajdar Kikës dhe e djalit të tij Petrit;
21.-Familja e Tef Pogut (Pogës?);
22.-Familja e Hysref (Eshref?) dhe Emine Frashërit;
23.-Familja e djalit të tyre Mehmet Frashëri;
24.-Familja e Osman dhe Nazliko Allah (Alla?);
25.-Familja e Esheref dhe Easuere (Qefsere?) Shpuzës;
26.-Familja e Ali dhe Rakip Krajës;
27.-Familja e Ismail Babanit;
28.-Familja Kasapi;
29.-Familja e Sulejman dhe Zenepe Meçes;
30.-Familja e Lilo Xhimitikut;
31.-Familja e Taqi Simsisë;
32.-Familja Kurti;
33.-Familja e Besim dhe Aishe Kadiut dhe e vajzës së tyre Merushe;
34.-Familja Kuqi;
35.-Familja e Nuro Hoxhës;
36.-Familja e Muhiddin (Muhedin?) Haxhit;
37.-Familja e Hasan Kalasë;
38.-Familja e Rifat Hoxhës;
39.-Familja e Kasem Jakup Koçerrit;
40.-Familja e Xhevat dhe Afërdita Gjergjanit;
41.-Familja e Vesel dhe Fatima (Fatime?) Veselit;
42.-Familja e Mesut dhe Drita Salillarit;
43.-Familja e Xhafer Skederit (Skënderit?);
44.-Familja e Abaz dhe Zade Sinanit;
45.-Familja e Ali dhe Nadia (Nadire?)Kazazi;
46.-Familja e Islamit;
47.-Familja e Shaquir (Shaqir) dhe Qamile Boriçit dhe e vajzës së tyre Bohriya (Bahrije?) Boriçi;
48.-Familja e Ismail Golemit;
49.-Familja e Hamid dhe Xhemal Veselit;
50.-Familja e Vehbi Hasan Hotit;
51.-Familja e Ali Sheqer Pashkajt;
52.-Familja e Beqir Qoqjas;
53.-Familja Rezniqi;
54.-Familja e Hasan Rremë Xerxës;
55.-Familja e Ramadan dhe Isa Nuzës;
56.-Familja e Mullah Shabanit;
57.-Familja e Basri Hasanit;
58.-Familja e Sadik Belulit
59.-Familja e Rruzhdi Belulit;
60.-Familja e Sejdi Sylejmanit;
61.-Familja e Jusuf Sakik Mimonës;
62.-Familja e Hysni Domit;                   63.Familja e Pjeter Jankoviç-it.

Sipas Norman H. Gershman, paraqitur në katalogun e Ekspozitës “Besa: Muslims who saved Jews in World War II”, Syracuse University Press, USA, 1st edition 2008