Pica më e kripur në shitje në Mbretërinë e Bashkuar është më e keqe se uji i detit, ka zbuluar hulumtimi. Korja e mbushur me mocarela standarde mesatare nga Domino’s përmban 21,38 g – krahasuar me 18,88 g në Oqeanin Atlantik. Shkelësit e tjerë kryesorë të marrjes së ushqimit ishin mocarela me standarde speciale tandoor të pulës me dekadencë të dyfishtë (20.77 g), gjithashtu nga Domino’s, si dhe shtatë të tjerë nga gjigandi i ushqimit të shpejtë.
Të gjitha mishrat e mbushura të Papa John’s u shfaqën gjithashtu në top 10 listën, me 15.02 g. Picat e supermarketeve përmbanin dukshëm më pak kripë, por gjithsesi shumë më tepër se sasia e rekomanduar ditore prej vetëm 6 g, ose një lugë çaji. Më e keqja për t’u blerë në dyqan ishte festa me pepperoni nga The Pizza Company, e disponueshme në Tesco, e cila ka 9.6 g kripë.
Kjo është më shumë se tre McDonald’s Big Mac dhe patate të skuqura. Më pas ishte peperoni i mbushur me kore nga Sainsbury’s (8,28 g) dhe Big Sexy Meaty One i Lewis Capaldi (8,2 g), të cilat mund t’i merrni në Islandë. Aktivistët nga Veprimi për Kripën (AoS), i cili krijoi shifrat, po i bëjnë thirrje qeverisë të vendosë një taksë mbi kripën për të reduktuar marrjen.
Ata akuzuan firmat se treguan një “mospërfillje të plotë për shëndetin publik” duke vendosur nivele jashtëzakonisht të larta në vaktet e tyre. Kjo përfshinte marrjen e më shumë se trefishit të sasisë së sugjeruar në një picë të vetme – duke e bërë atë më të kripur se e njëjta peshë e ujit të detit. Kripa përmirëson shijet e shijshme, balancon ëmbëlsinë dhe ndihmon në shtypjen e të tjerëve, si për shembull hidhërimin.
Është gjithashtu e rëndësishme në ruajtjen e ushqimeve ,por natriumi në dietë mund të çojë në presion të lartë të gjakut, sëmundje të zemrës dhe goditje në tru. NHS rekomandon që të rriturit të konsumojnë jo më shumë se 6 g kripë në ditë. Kufiri i këshilluar për fëmijët është midis 2g dhe 6g në varësi të moshës. Foshnjat duhet të kenë më pak se 1 g në ditë.
AoS tha se nga 1,387 pica të anketuara, varietete ushqimesh përmbanin më shumë se dyfishin e sasisë së kripës sesa ato të blera në supermarkete. Sipas grupit, rreth 66 për qind e atyre që shiten në restorante përmbanin 6 g ose më shumë kripë për pica. Një sondazh i veçantë nga Fondacioni Britanik i Zemrës (BHF) zbuloi se shumica e britanikëve nuk e kanë idenë se çfarë është marrja maksimale e rekomanduar ditore e kripës. Ata gjithashtu nuk ishin të sigurt në vlerësimin se sa konsumojnë.