Më shumë para në pleqëri? Shumë e thjeshtë

Nëse je i ri dhe sapo ke nisur punosh, me shumë gjasaperiudha e pensionit duket shumë e largët. kesh disa mijëraeuro kur dalësh pension, duket si ëndrra e dikujt tjetër, apo jo?

Nuk ka pse jetë e tillë pasi ti vetë mund kesh një pension majmë pleqëri, falë një fondi mirëmenduar dhe efektivpensioni privat.

25 vjeç: Fillo kursimin!

Je 25 vjeç dhe sapo ke filluar punën tënde parë? Urime!

Para se fillosh shpenzosh pa hesap rrogën tënde, mendo kursesh diçka për pensionin. Për shembull, nëse paga jotefillestare është 50,000 lekë/muaj, çdo muaj mund kurseshthjeshtë 3,000 lekë dhe moshën 60 vjeç do kesh njëpension mujor prej rreth 25,000 Lekësh.

Me kalimin e muajve dhe rritjen e mundshme karrierë, mund fillosh kontribuosh shumë mënyrë edhe pensioni do përfitosh jetë i madh.

35 vjeç: Mos u tundo!

Tashmë mund jesh rritur detyrë, ke kohë ke filluar punosh dhe mbase ardhurat janë mëdha krahasim me 10 vjet parë, por gjithashtu edhe shpenzimet janë mëdha.

Shpenzimet për fëmijët, kredia e shtëpisë ose e makinës, qerajaetj., janë gjithë faktorë mund tundojnë heqëshdorë nga kursimet për pensionin privat, por mos gabo!

Nëse je i shqetësuar se duhet mendosh për shkollimin e fëmijëve dhe jo për pensionin, mendo këtë mënyrë: kur kesh një pension privat shtesë nuk do ti bëhesh barrë fëmijëve tu pleqëri dhe do kesh qëndrueshmëri financiare, kështu edhe ata vetë do jenë qetë!

45 vjeç: Je i qëndrueshëm!

Tashmë je mesin e karrierës tënde dhe shanset tashmë kesh stabilitet financiar janë mëdha pasi puna ka qenë e qëndrueshme, paga e kënaqshme dhe shpenzimet stabilizuara.

Ndërkohë, përsa i përket kursimeve, nëse ke vazhduar kontribuosh 3,000 lekë/muaj, kursimet e tua kanë arritur reth1,100,000 lekë. Por nëse, fillove kursesh 20 vjet parë me 3,000 lekë dhe pastaj e rrite vlerën e kursimit 10,000 lekë, kursimet e tua do jenë reth 6,200,000 lekë.

Kështu, ti do kesh një pension mujor prej rreth 45,000 Lekësh.

65 vjeç: Shijo kursimet!

Nëse nuk i ke prekur akoma kursimet e pensionit privat, tani do përfitosh 2 pensione: atë shtetëror dhe një pension shtesë. Ke rreth 40 vite punë mbi supe dhe tashmë mund fillosh shijosh kursimet e një jete. Megjithatë duhet treguar gjithmonëkujdes menaxhimin e kursimeve mënyrë tillë zgjasin sa shumë dhe jetoni pa shqetësime financiare!

Nëse zgjidhni një fond besuar pensionesh si “SIGAL UNIQA Fond Pensioni”, mund t’i tërheqësh këto kursime gjithapërnjëherë ose formën e një pensioni privat shtesë çdo muaj, një moshë ti vetë e zgjedh.

Llogateni vetë pensionin përfitoni varësi kontributitduke vizituar webfaqen www.fondisigal.com.al

 

duhet këshilla e një eksperti?

 

Kontakto :

E-mail: info@fondisigal.com.al

Tel:  +35544511666

Ose vizito nga afër zyrat e Fondit adresën: RrugaUkraina e Lirë”, Tiranë.