Nga Ramiz LUSHAJ

1.

Sot, Mali i Dajtit mori tjetër lartësi,

Historia i rritë Burrat dhe Malet.

Memoriali për lindtarët e UÇK-së,

I bashkoi prapë e përjetësisht:

Malin e Dajtit,

Lisat e kohëraveÇlirimtarët.

 

Një Memorial përgjatë rrugës Dajtit

Sa lartësi e Gjerovicës,

Sa lartësi e Korabit…!

 

2.-

Ata ishin Dy Grupe Çlirimtarësh,

Si dy krena Shqiponje fluturim.

Ata ishin kreshnikët e Kombit tim.

Ata, mbi supet e tyre, mbartnin Lirinë.

Ata na i sollën Kosovës:

Paqen, Lavdinë, Shtetësinë, Krenarinë, Lumturinë

 

3.

Ishte Vjeshtë e Madhe

me degë pafundme e pambarim

andrrash e veprash për Liri.

Ishin Shqipet e Tetor-Nëntorit 1991

të Kosovës dardane me majemale histori:

Ishin Ortek Pranvereishin UÇK

Ishin pasardhës 28 Nëntorit 1443 Krujës.

Ishin vazhdim plotërie i 28 Nëntorit 1912 Vlorës.

Ishin 12 Qershori 1999 – ishin Liri.

Ishin 17 shkurti 2008 – ishin Pavarësi.

Ishin dhe mbeten Shtetësia e Kosovës.

Ndër Kryefjalët e refrenet Kancelaritë e Botës.

 

4.

Ata ishin Adem Jashar, Sali Çekaj,

Zahir Pajaziti, Ahmet Hoxha, Ilaz Kodra,

I lindën lavdishmet Nana,

I rriti e madhërishmja – Kosova,

I njohi krejt Bota, Qielli e Toka.

 

5.

Ata ishin 30…

Ata ishin 300 mijë

Ata ishin dhe mbeten Kosovë

Ata ishin dhe mbeten Shqipëri!

 

E shkrueme për atë ditë, Dajt, 10 shkurt 2024