Mushkonjat janë insekte bezdisëse që përbëjnë një rrezik serioz për shëndetin e miliona njerëzve.

Mënyra më e mirë për t’u mbrojtur prej tyre është të përdorni locione, substanca natyrale mbrojtëse ose të rrisni bimë që mbajnë larg mushkonjat.

Rozmarina

Rozmarina është një nga bimët më të mira kundër insekteve dhe buburrecave.

Mbani një vazo me rozmarinë në parvazin e dritares ose në ballkon.

Shtëpia do të mbajë aromë të mirë dhe insektet nuk do të futen dot brenda.

Borziloku

Përveç përfitimeve në kuzhinë, borziloku mund ta mbajë shtëpinë tuaj të pastër nga insektet.

Studimet kanë treguar se vaji esencial i borzilokut mund të zbrapsë mushkonjat për 6 deri në 8 orë.

Nëse ju pickojnë mushkonjat, merrni disa gjethe borziloku dhe fërkoni me to zonën e skuqur.

Kamomili

Kjo bimë e të njëjtit grup botanik të luledeles mban larg jo vetëm mushkonjat por edhe buburrecët, akrepat dhe insekte të tjerë.

Sipas të dhënave, substancat përbërëse të kësaj luleje janë të padurueshme nga insektet.

Lavanda

Lavanda ka një aromë të mrekullueshme dhe aftësi qetësuese, por për mushkonjat ajo është një tmerr i vërtetë.

Vaji esencial i lavandës në kombinim me vajra të tjerë natyralë është efikas në mbajtjen larg të mushkonjave.