/ATSH-DPA/ – Kina i është përgjigjur me zemërim një urdhri të ri ekzekutiv të lëshuar nga presidenti amerikan Joe Biden që rregullon disa investime amerikane në Kinë për të mbrojtur teknologjitë e ndjeshme.

Të mërkurën, Biden lëshoi ​​një urdhër të ri ekzekutiv duke thënë se ai “po shpallte një emergjencë kombëtare për të adresuar kërcënimin e përparimeve nga vendet shqetësuese në teknologjitë dhe produktet e ndjeshme kritike për aftësitë ushtarake, të inteligjencës ose shërbimeve kibernetike të vendeve të tilla “.

“Kina do të monitorojë nga afër zhvillimet dhe do të mbrojë me vendosmëri të drejtat dhe interesat tona,” tha të enjten një zëdhënës i ministrisë së Jashtme të Pekinit në përgjigje të masës.

“Ky është shtrëngim i hapur ekonomik dhe ngacmim teknologjik, një akt që shkel rëndë parimet e ekonomisë së tregut dhe konkurrencës së ndershme, minon rendin ekonomik dhe tregtar ndërkombëtar, destabilizon zinxhirët globalë industrialë dhe të furnizimit, dhe dëmton interesat si të Kinës ashtu edhe të Shtetet e Bashkuara dhe komuniteti global i biznesit”, vazhdoi zëdhënësi.